Te weinig ruimte in de grijze kliko?

overvolle kliki

Wie heeft hier ook last van? Sinds de invoering van het na-scheiden van restafval en plastic is de gemeente gestopt met het ophalen van de PMD-zakken. Het plastic en restafval kunnen nu gezamenlijk in de grijze kliko. Helaas ging men er van uit dat er genoeg ruimte is voor restafval en PMD.

In de flyers en krant stonden nog ‘handige’ tips zoals het plattrappen van melkpakken etc. Maar nu deze week voor het eerst de grijze kliko’s zijn geleegd, kunnen we de conclusie trekken dat voor veel gezinnen de capaciteit te klein.

Een extra grijze kliko lijkt de oplossing, ware het niet dat dit jaarlijks 200,00 euro moet kosten. De frequentie van het ophaalschema voor restafval is ook niet aangepast.

Fokkesteeg Samen heeft contact opgenomen met de verantwoordelijke wethouder.
Marieke Schouten liet weten dat afhankelijk van hoeveel mensen dit als problematisch ervaren, zij met RMN een oplossing gaat zoeken.

Om een goed beeld te krijgen wil de gemeente graag weten hoeveel inwoners deze klacht ook hebben. Daarom de oproep dit te melden als een MOR (Melding Openbare Ruimte). Dat kan telefonisch 14 030 of digitaal https://www.nieuwegein.nl/melden 

28 januari 2021. Ed de Boer (Fokkesteeg Samen) praat in Utrecht is wakker - Radio Utrecht:
over overvolle kliko’s.“Het doen van een MOR bij de gemeente zin.
Hoe meer meldingen hoe groter de druk om een oplossing te vinden. Bel 14 030.”
Luister HIER naar het interview.
« Nieuws overzicht