Collecte voor het gehandicapte kind -2

19 november 2020
De inhoud van de collectebussen voor het gehandicapte kind (NSGK) zijn geteld. 
De kinderambassadeurs Nieuwegein haalden 269,79 euro op voor het gehandicapte kind (NSGK) 
Donderdagmiddag zijn door de coordinator NSGK, Joost Schaatsbergen, de collectebussen geleegd en het opgehaalde geld geteld. 
De kinderambassadeurs Reijn Horsman en Anne Kersbergen waren getuige van de telling samen met Tim Schaatsbergen en projectleidster Saskia Schuilenga.

De kinderambassadeurs blijven zich inzetten voor het gehandicapte kind. Dit onder meer door te zorgen voor meer bekendheid van het onbekende, veel voorkomende 22Q11 syndroom. Na het downsyndroom is 22q11 het meest voorkomende syndroom van Nederland. 1 op de 2000 kinderen worden geboren met dit syndroom.

Collecte voor het gehandicapte kind

Anne Kersbergen,Max van der Horst,Sterre Spierenburg,Reijn Horsman en Fay van Zuilen

14 november 2020
Wij  zijn trots dat we hebben kunnen collecteren voor de Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind (NSGK)

We bedanken Joost van Schaatsbergen -coördinator collecte NSGK- die dit mogelijk maakte en die een week lang collecteerde met Ella en Tim. 

Dankbaar zijn we dat ze hebben kunnen bijdragen dat kinderen met een beperking kunnen opgroeien met hun niet-beperkte leeftijdgenootjes, in de speeltuin, op school en de sportvereniging. En dat geen enkel kind meer alleen hoeft te spelen vanwege een beperking, want... iedereen hoort erbij!

Rookvrij sporten en spelen

Kinderambassadeurs, gemeente en sport ID vergaderen

2 november 2020
Maandagmiddag hebben enkele kinderambassadeurs overleg gehad met de gemeente en Sport ID over rookvrij sporten en spelen.

Saskia Schuilenga (projectleidster en begeleidster kinderambassadeurs Fokkesteeg): “Na eerst te genieten van taart die Sterre meebracht, de limonade door Fay en Anne en innemende lach van de 2 jongens Max en Reijn werd er druk vergaderd”.

De ambassadeurs hebben hun ideeën geuit en tips gegevens hoe ze er voor kunnen zorgen dat mensen van te voren al weten niet te roken bij de speeltuin of sport.

Kinderambassadeurs: “Het is fijn als kinderen lekker kunnen sporten, ravotten en spelen zonder dat er mensen roken”

De gemeente en Sport ID gaat er mee aan de slag en gaan kijken hoe ze dit samen met de kinderambassadeurs kunnen oppakken.

Warme samenwerking tussen de Kinderambassadeurs Nieuwegein en Stichting Balans Nieuwegein

Foto vlnr: Hanan Amnouh, Fay van Zuilen, Max van der Horst, Sterre Spierenburg, Anne Kersbergen, Rei

11 oktober 2020
Kinderambassadeurs Nieuwegein heeft na Nieuwegein Sociaal en Fokkesteeg Samen nu ook een mooie samenwerking met Balans Nieuwegein.

Maandagmiddag hebben de kinderambassadeurs de warme samenwerking met Balans mogen beklinken met het aanbieden van een teppan yaki plaat, welke de kinderen gesponsord hebben gekregen van Plomp makelaars.

Stichting Balans zal een workshop koken voor kinderambassadeurs Nieuwegein verzorgen, waarna de kinderen in samenwerking deze activiteit zullen uitbouwen. 

Een van de doelstellingen van zowel Balans Nieuwegein als van de kinderambassadeurs is dat iedereen kan meedoen in de samenleving en betrokken kan zijn. 

Foto vlnr: Hanan Amnouh, Fay van Zuilen, Max van der Horst, Sterre Spierenburg, Anne Kersbergen, Reijn Horsman 

Vreeswijk heeft vanaf nu ook een kinderambassadeur: Sterre

badge wordt opgespeld bij nieuwe kinderambassadeur

2 oktober 2020
Na kinderambassadeurs Fokkesteeg, Batau-Noord en Galecop, nu ook een kinderambassadeur Vreeswijk.
Tijdens de vergadering kinderambassadeurs Nieuwegein is Sterre benoemd.

Het besluit om Sterre te benoemen was unaniem of te wel alle kinderambassadeurs Nieuwegein vonden haar leuk en geschikt.

Fay feliciteerde en spelde de badge op, waarna felicitaties van Anne, Max, Reijn en Vince op gepaste wijze, met elleboog.

Na de felicitaties werd de vergadering voortgezet en was het brainstormen over de “niet pesten campagne”. Mooie en goede ideeën gingen over tafel en over 2 weken zullen ze hierover verder in gesprek gaan met elkaar.

De ambassadeurs eindigde met hun liedje “samen zijn we sterk...”


Aanmelden als kinderambassadeur Nieuwegein en uitkomen voor jouw wijk kan via Info@kinderambassadeursNieuwegein.nl

Note: de kinderambassadeurs danken OBS de Schouw voor gebruik van de ouderkamer in de school.

Jongerenlintje voor onze kinderambassadeurs

Tijdens het nieuwjaarsfeest in De Kom, maandag 6 januari 2020, heeft burgemeester Frans Backhuijs zoals gebruikelijk weer de jongerenlintjes ‘De Doorslag’ uitgereikt.  De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die zich vrijwillig en op een bijzonder manier inzetten voor Nieuwegein.

De winnaars krijgen ieder een eigen steen op de kade van de Doorslag. Op die manier ontstaat er een Walk of Fame die zich in de loop der jaren steeds verder uitbreidt. Het jongerenlintje draagt niet voor niets de naam: ‘De Doorslag.’ Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen, van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Samen staan we Sterk - bij de OBS de Zuiderkroon

21 juli 2019