Hoe de Buurttuin Cirkeltje Rond is ontstaan

In 2014 waren een aantal bewoners van het gemeenschappelijk wonen project uit Fokkesteeg op zoek naar de mogelijkheid voor een buurttuin. Ook het Instituut voor Natuur Educatie en Duurzaamheid (IVN) was op zoek naar een ruimte voor meer groen in wijken. Samen met behulp van de gemeente vonden zij elkaar.
Grond werd gevonden, en wel een stuk grond van de gemeente naast verpleeghuis de Geinsche Hof. Bewonersavonden werden georganiseerd en er werd gevraagd naar enige ideeën. Op flaps werden geeltjes geplakt. De basis was aanwezig.

In maart 2014 werd met behulp van de gemeente, IVN en diverse vrijwilligers gestart met de inrichting van de ruimte.  

De contouren van de tuin werden zichtbaar, maar ook grote stukken nog niet.
Er werd een oproep gedaan en een ontwerpster meldde zich voor een nog niet ingericht stuk grond. De grote contouren waren door gemeente en IVN ingevuld.